Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 11:49

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Грудень » 16 » Відбулося чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при районній державній адміністрації
12:15
Відбулося чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при районній державній адміністрації
Чергове засідання Координаційної ради  відбулося 12 грудня  2013 року в приміщенні Хорольської районної державної адміністрації.
Очолила засідання голова Координаційної ради, заступник голови Хорольської райдержадміністрації Ірина Штейнберг,  яка відкриваючи засідання подякувала усім присутнім за активну роботу у сфері захисту прав дітей на території Хорольського району.   „Приємно констатувати той факт, що спільна робота відділів та служб райдержадміністрації дає  ефективні результати своєї діяльності. Ми  створили 7 прийомну сім’ю  у місті Хорол, ми досягнули високих результатів в оздоровчій кампанії 2013 року, у напрямку розвитку інклюзивної та позашкільної освіти, " — зазначила Ірина Олександрівна.
Серед низки питань, що розглядалися на засіданні, досить вагомими були — підбиття підсумків роботи служби у справах дітей щодо соціального захисту дітей у 2013 році та визначення завдань на 2014 рік.  З даного питання доповіла начальник служби у справах дітей Яна Лучинська. Яка повідомила, що із 78 дітей, які перебувають на первинному обліку служби, 48 виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників, 5 в прийомних сім’ях, 6 в дитячих будинках сімейного типу, 19 на повному державному утриманні. Відсоток охоплення дітей сімейними формами виховання становить 75%.         Протягом  2013 року на облік службою  взято 5 дітей.   З них,   4 – влаштовані під опіку, 1 дитина усиновлена. Головне завдання, яке ставить перед службою у справах дітей – зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в інтернатних закладах і недопущення в подальшому їх влаштування в такі заклади. Тому на 2014 рік першочерговим завданням служби у справах дітей є створення 8 прийомної сім’ї та влаштування усіх дітей, які будуть набувати статусу до сімейних форм виховання.
Після обговорення основних питань, учасники мали змогу задати питання президії та внести зміни і доповнення до проекту Рішення засідання Координаційної ради.   Керівники та представники відповідних служб, які взяли участь у роботі ради, надали пропозиції для розробки  плану роботи Координаційної ради на 2014 рік.
Друге питання, яке було заслухано на Координаційній раді: ,,Про стан реалізації в районі вимог Указу Президента від 16 грудня 2011 року №1163 ,,Щодо вирішення питань забезпечення захисту особистих, майнових і житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування". Яна Лучинська повідомила, що це питання є одним із найскладніших у роботі служби у справах дітей, бо його вирішення потребує  об’єднання зусиль як виконавчої влади, так і органів місцевого самоврядування і взаєморозуміння між ними. Було повідомлено, що усього на обліку служби у справах дітей станом на 12.12.2013 року перебуває 26 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не забезпечені житлом, але цей показник без урахування дітей, яким уже виповнилося 18 років і які зняті з обліку служби. 7 дітей, які досягли 16-річного віку за клопотанням служби у справах дітей взяті на квартирний облік. Лише Хорольською міською радою у кінці 2013 році придбано одну житлову квартиру у м. Хорол загальною площею 34,7 кв.м. для особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування хоча фактично потребували житла 2 особи. Проблемною є та обставина, що потреба у забезпеченні житлом є значно більшою, але придбавати житло для осіб, що перебувають на квартирному обліку виконавчі комітети можуть лише в порядку черги. Особа, якій Хорольською міською радою придбано житло, перебувала на квартирному обліку з березня 2006 року, а станом на грудень 2013 року на квартобліку міської ради перебуває 11 таких осіб. У 2013 році, Покровськобагачанською сільською радою підготовлено документи на придбання будинку для 1 дитини на загальну суму 64 тис. 600 грн. Питання придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває на постійному контролі. На даний час потребують забезпечення житлом більше 30 дітей.
Під час розгляду третього питання ,,Про  стан виконання Грушинською сільською радою делегованих повноважень органів виконавчої влади щодо запобігання дитячої бездоглядності та безпритульності, захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (відповідно до ст. 32 Закону України ,,Про місцеве самоврядування в Україні") у роботі Координаційної ради взяли участь голова та секретар виконавчого комітету Грушинської сільської ради. Члени  Координаційної ради визнали задовільною роботу виконкому сільської ради, однак соціальним працівникам рекомендовано посилити роботу у цьому напрямку та залучити депутатських корпус й громади до співпраці з покращення умов проживання дітей у функціонально-неспроможних родинах. Виконкому ж було надано низку рекомендацій щодо покращення роботи у цьому напрямку.
Також, на раді було наголошено на необхідності  проводити заходи щодо  попередження насильства над дітьми, як проблеми, яка у більшості випадків приховується в родинах, особливо у сім’ях, які опинились у складних життєвих обставинах.   ,,Райдержадміністрацією приділяється значна увага захисту прав дітей, тому і кількість питань, які розглядаються координаційною радою, досить велика, - зазначила голова координаційної ради Ірина Штейнберг, - найбільш актуальні для району питання дитячої злочинності, захисту прав дітей - сиріт, соціального супроводу сімей перебувають на постійному контролі райдержадміністрації".
Окрім того,  заступником голови райдержадміністрації було надано детальну інформацію про заплановані заходи з проведення у районі  норічних та різдвяних свят. Мова йшла про вручення  дітям, які опинились в складних життєвих обставинах, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям з багатодітних сімей новорічних подарунків, гуманітарної допомоги тощо.
Прикріплення: Картинка 1 · Картинка 2
Переглядів: 1126 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz