Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 13:32

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Вересень » 18 » Відбулося чергове засідання Координаційної ради
16:40
Відбулося чергове засідання Координаційної ради

18 вересня 2014 року відбулося чергове засідання Координаційної ради  по забезпеченню комплексного вирішення питань сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах при Хорольській районній державній адміністрації. На порядок денний ради були винесені наступні питання:

Про роботу із сім’ями-переселенцями з тимчасово окупованої території та зони проведення антитерористичної операції.

Про організацію соціальної роботи із сім’ями військовослужбовців, які є учасниками  антитерористичної операції.

Про розгляд справ сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Директор районного центру для сім’ї, дітей та молоді Наталія Бровко повідомила  присутнім, що станом на 11.09.2014р. для тимчасового проживання розселено 4 родини у складі 23 осіб на території Хорольського району.

Районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді весь період проводиться безтермінова акція по збору речей для сімей-переселенців, інформація про яку розміщувалася на рекламних щитах, розповсюджувалася по місту серед населення, по території сільських рад. Таким чином організовано надання речової гумінатарної допомоги 51 родині. За сприяння Хорольської міської ради центром організовано безкоштовне відвідування циркової вистави 3 дітьми із сімей-переселенців та безкоштовне  відвідування атракціонів 9 дітьми із даних сімей. Двом дорослим особам  організовано безкоштовне лікування.

Відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в серпні місяці направлено 3 дітей-переселенців на оздоровлення до Новосанжарського санаторію-профілакторію "Антей".  Станом на 11.09.2014р. відділом освіти, молоді та спорту забезпечено відвідування шкільних навчальних закладів 35 дітьми шкільного віку із сімей-переселенців та 8 дітей із сімей - переселенців відвідують дошкільні навчальні заклади.

До управління праці та соціального захисту населення за призначенням (продовження) різних видів соціальних допомог звернулися 21 осіб, переселенців з АР Крим, переселенців з території Донецької та Луганської областей. З них 3 отримувачі виїхали за межі області, виплати допомоги переведено за місцем фактичного проживання. 2 заявника відмовилися від отримання допомоги за місцем проживання, так як отримують кошти через установи банку з місця реєстрації.

П’ятьом заявникам переведено виплату різних видів соціальної допомоги до Хорольського району, та двом особам призначено та виплачено одноразову матеріальну допомогу з коштів обласного бюджету.

Заступник голови районної державної адміністрації Ірина Штейнберг наголосила, що для оперативного виконання доручення Міністерства соціальної політики України щодо організації роботи з сім'ями військовослужбовців, які є учасниками АТО на сході України, необхідно налагодити ефективну співпрацю на місцях з військкоматами та здійснювати координацію дій по наданню якісних соціальних послуг в межах повноважень сім'ям, що перебувають у складних життєвих обставинах, де батьки не в змозі належним чином виконувати батьки потребують першочергової допомоги, а саме:

сім'ї, які проживають у сільській місцевості та мають значну віддаленість від адміністративно-територіальних центрів;

сім'ї військовослужбовців, у яких жінки перебувають у відпустках у зв'язку із вагітністю та пологами,  по догляду за дитиною по досягненню нею трирічного віку;

сім'ї, які мають на вихованні та утриманні дітей-інвалідів, інших непрацездатних членів родин;

сім'ї загиблих та постраждалих у збройному конфлікті.

У обговоренні вищевказаних питань взяли участь начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Лутовінова Л.М., начальник  управління праці та соціального захисту населення  райдержадміністрації Лопітько В.В., начальник районного центру зайнятості населення Тютюнник Л.В.,  заступник міського голови Чишко М.М., начальник територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)  –  Лиманець М.І., інспектор Хорольського МРВ КВІ УДПтСУ у Полтавській області Лучинська Я.О., фахівці із соціальної роботи Третяк Т.І. та Каленська Л.А.

 

 

 

Переглядів: 798 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz