Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 06.05.2024, 23:13

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Березень » 25 » Соціальні ініціативи Президента України на захисті кожної дитини та родини
13:57
Соціальні ініціативи Президента України на захисті кожної дитини та родини
Родина в Україні відіграє значну роль, адже суспільство зацікавлене в існуванні міцної, духовно і морально здорової сім'ї як підґрунтя добробуту нації.

Сьогодення ставить перед родиною багато проблем. Не кожен здатний зберегти головні цінності життя, передати їх наступним поколінням. Значна частина соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича спрямована на майбутнє України – дітей.  Тому  підтримка дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, сімейні форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених  батьківського піклування стали одними із пріоритетних напрямків роботи служби у справах дітей Хорольської райдержадміністрації.

Соціальні ініціативи Глави держави „Діти – майбутнє України" передбачають комплекс заходів, спрямованих на підвищення рівня життя малозабезпечених сімей та сімей, у яких виховуються діти з особливими потребами, а також забезпечення всебічного розвитку кожної дитини.

Нова соціальна політика держави, спрямована на дітей, умовно передбачає 3 напрями. По-перше,  йдеться про підвищення якості життя сімей з дітьми, і тут стоїть завдання посилити підтримку малозабезпечених сімей, які виховують дітей. Очікується, що у нинішньому році  відповідна допомога збільшиться на 25%, а в 2014 – на 39%.

Другий напрям, передбачає забезпечити  доступ кожної дитини до дошкільної освіти, розвиток та оздоровлення обдарованих дітей тощо. Зокрема, планується упродовж двох років забезпечити 85% дошкільнят місцем у дошкільних навчальних закладах. Планується, що упродовж нинішнього та наступного років буде модернізовано 70% спортивних майданчиків, які знаходяться у школах та садочках.

 Третій напрям ініціатив Президента спрямований на забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї, розширення мережі центрів матері та дитини, раннє виявлення і вчасну медико-соціальну реабілітацію для дітей з вродженими вадами або із затримкою розвитку.

 Відповідно до нових соціальних ініціатив передбачається і створення Всеукраїнської „гарячої телефонної лінії" з питань захисту сімей з дітьми.

Переглядів: 683 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz