Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 04.05.2024, 16:58

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Раннє виявлення проблемних сімей з дітьми та вчасне надання їм підтримки
14:34
Раннє виявлення проблемних сімей з дітьми та вчасне надання їм підтримки
      Підвищення соціального захисту населення є одним з пріоритетних завдань,  на яке направлено соціальну політику нашої держави. Робота щодо створення сприятливих умов життя найбільш уразливих верств населення в районі носить системний характер і є одним із пріоритетних напрямків діяльності районної влади. В рамках реалізації в районі соціальних ініціатив Президента України щодо вдосконалення роботи соціальних служб шляхом повного охоплення соціальними послугами найуразливіших категорій населення, раннього виявлення проблемних сімей та вчасного надання їм підтримки службою у справах дітей районної державної адміністрації продовжено практику комплексного відпрацювання сіл, тобто проведення спільних з працівниками міліції та спеціалістами районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді рейдів ,,Бездоглядний" та ,,Підліток". Зокрема, на початку жовтня 2013 року здійснено виїзди та обстеження умов проживання сімей даної категорії, які проживають на території  Петрівської, Шишацької сільських та Хорольської міської ради.

На території Петрівської сільської ради було відвідано 4  ,,неблагополучні" сім‘ї, в яких виховуються 10 неповнолітніх дітей. Матеріально побутові умови проживання  однієї з сімей незадовільні, антисанітарні. Батьків попереджено про кримінальну відповідальність за неналежне виховання дітей,  службою у справах дітей порушено клопотання перед Хорольським РВ УМВС України в Полтавській області про притягнення батьків до адмінвідповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. Батькам дано термін 2 місяці для приведення умов проживання до санітарно-гігієнічних вимог. У разі невиконання  рекомендацій служби у справах дітей, буде вирішуватись питання про вилучення дітей з неблагополучного середовища. 1 сім‘ю, де батьки ухиляються від виховання дітей, рекомендовано взяти на облік служби у справах дітей. Даній сім‘ї  рекомендовано пройти медичне обстеження з дитиною. На момент перевірки у одній із сімей виявлено матір з малолітньою дитиною, яка проживає на території села Садове без реєстрації взагалі у чужих людей. Працівниками міліції проведено роботу з матір’ю та повернуто на постійне її місце проживання.

На території Шишацької сільської ради проведено обстеження 2 неблагополучних сімей, в яких  виховуються 4 неповнолітніх дітей (1 з яких дитина-інвалід). З батьками та дітьми проведено профілактичні бесіди, роз‘яснено права та обов‘язки дітей та батьків, попереджено про відповідальність за невиконання обов‘язків по вихованню дітей. Також районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сім‘ям запропоновано батькам  отримати гуманітарну допомогу одягом та взуттям.

 У місті Хорол членами рейдової бригади відвідано сім’ю, у якій дитина часто без поважних причин пропускає заняття в школі. Таке повідомлення надійшло до служби у справах дітей від Хорольської гімназії. Працівниками служби та кримінальної міліції у справах дітей відвідано сім’ю прогульника, матері було роз’яснено, що саме на бездоглядну малечу чекає кримінальне майбутнє та попереджено про можливість позбавлення її батьківських прав.   На матір працівником міліції складено адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Переглядів: 690 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz