Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 03.05.2024, 09:09

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Листопад » 22 » Проведено ,,круглий стіл'', присвячений Дню прийняття Конвенції ООН про права дитини та Дня спільних дій в інтересах дітей
17:45
Проведено ,,круглий стіл'', присвячений Дню прийняття Конвенції ООН про права дитини та Дня спільних дій в інтересах дітей
20 листопада 1989 року Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята та відкрита для підписання Конвенція ООН про права дитини – міжнародний документ, який вперше в історії людства визначив повний спектр права дитини та правові стандарти в сфері захисту прав дитини. Ратифікувавши в 1991 році Конвенцію ООН про права дитини, Україна визнала свою відповідальність перед світовим співтовариством щодо забезпечення на своїй території всіх положень цього документа, підтвердила курс на підтримку загальнолюдських цінностей та розбудову демократичної держави. Президент України Віктор Янукович під час розширеного засідання Кабінету Міністрів 27 лютого 2013 року проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей. Вони передбачатимуть збільшення державної підтримки, зокрема, дітей з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей.
День спільних дій в інтересах дітей – день консолідації зусиль усіх громадських, державних та суспільних інституцій, що опікуються проблемами дітей, засобів масової інформації, а також кожної дитини та кожного дорослого, хто небайдужий до становища дітей в нашій країні.
Службою у справах дітей районної державної адміністрації 20 листопада 2013 року організовано та проведено засідання ,,круглого столу", присвяченого Дню прийняття Конвенції ООН про права дитини та Дню спільних дій в інтересах дітей під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Ірини Олександрівни Штейнберг.  
Учасниками ,,круглого столу" обговорено ряд питань, що стосуються соціально-правового захисту дітей в районі.
,,Про нові соціальні ініціативи Президента ,,Діти – майбутнє України" доповідала Лучинська Яна Олександрівна - начальник служби у справах дітей райдержадміністрації.
,,Про захист прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на території Хорольського району" розповіла Лутовінова Любов Миколаївна – завідувач сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації.
,,Про призначення та виплату державних соціальних допомог дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування" доповідала Бова Лілія Василівна – заступник начальника, начальник відділу грошових виплат і компенсацій управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації.
,,Про роботу служби у справах дітей районної державної адміністрації з питань захисту прав дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах" доповідала Волошина Оксана Сергіївна – головний спеціаліст сектору з питань опіки та піклування служби у справах дітей райдержадміністрації.
,,Про  роботу фахівців із соціальної роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді із сім’ями з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах" інформувала Бровко Наталія Олександрівна – директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
,,Про стан дитячої злочинності за 10 місяців 2013 року та про заходи по її запобіганню" доповідав Новоселецький Євгеній Миколайович – оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області.
,,Про   організацію виконання покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, стосовно дітей, які перебувають на обліку в Хорольському районному підрозділі кримінально-виконавчої інспекції" інформувала Рубан Ніна Миколаївна – начальник Хорольського районного міжрегіонального відділення кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенітенціарної служби України.
,,Про  реалізацію положень Закону України ,,Про безоплатну правову допомогу" Хорольським районним управлінням юстиції" розповіла Власенко Лариса Василівна - начальник  Хорольського  районного управління юстиції.
Завершила проведення ,,круглого столу" Костиренко Лідія Миколаївна – виконуюча обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, яка виступила з питанням: ,,Про впровадження інклюзивної освіти в загальноосвітніх навчальних закладах району та охоплення дітей дошкільною освітою в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України ,,Діти – майбутнє України"
Участь у ,,круглому столі" взяли секретарі сільських рад, заступники директорів з виховної роботи ЗНЗ району, фахівці із соціальної роботи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, директор Хорольського районного центру зайнятості, заступник директора міжрегіонального центру професійної перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців, головний редактор газети „Вісті Хорольщини", головний редактор районного радіо, районний лікар-педіатр, Заступник директора Хорольського агропромколеджу.

 

Переглядів: 949 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz