Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 27.04.2024, 22:34

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 17 » Проведено чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при райдержадміністрації
12:15
Проведено чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при райдержадміністрації
09 липня 2013 року відбулося чергове засідання Координаційної ради у справах дітей при райдержадміністрації під головуванням заступника голови районної державної адміністрації Ірини Штейнберг. На порядок деннийбуло винесено 3 питання: 
1. Про  організацію правової  освіти і виховання в навчальних закладах районуДоповідала Потерайло Ірина Миколаївна - начальник  відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
2. Про забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі, правопорядку та етичних норм стосовно дітей та дорослих в торгових закладах, комп'ютерних клубах, дискотеках та інших громадських місцях у Хорольському районі. Доповідав Могила Дмитро Васильович – старший оперуповноважений групи кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ УМВС України  в Полтавській області
3. Про додержання законодавства про працю та працевлаштування неповнолітніх. Доповідала Лучинська Яна Олександрівна - начальник служби у справах дітей райдержадміністрації. З даного питання співдоповідали Потерайло Ірина Миколаївна - начальник  відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та Одинець Тарас Анатолійович – виконуючий обов’язки директора Хорольського районного центру зайнятості.

Рішення з першого питання порядку денного:

Про організацію правової

освіти і виховання навчальних закладах району

   1. Інформацію начальника відділу освіти, молоді спорту райдержадміністрації Потерайло І.М  ,,Про організацію правової  освіти і виховання в навчальних закладах району" взяти до відома.

      2. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Потерайло І.М.) та рекомендувати Хорольському агропромколеджу Полтавської державної аграрної академії (Гузик Р.Т.), Хорольському міжрегіональному центру професійної  перепідготовки   звільнених  у  запас  військовослужбовців   (Заєць В.І.) в термін до 01.09.2013 року проаналізувати стан дитячої злочинності та організацію профілактики правопорушень серед учнів та студентів за перше півріччя 2013 року та розглянути дане питання на засіданнях педагогічних  рад.

   3. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Потерайло І.М.), службі у справах дітей райдержадміністрації (Лучинська Я.О.) та рекомендувати Хорольському РВ УМВС України в Полтавській області (Мартиш О.Ю.), Хорольському агропромколеджу Полтавської державної аграрної академії (Гузик Р.Т.), Хорольському міжрегіональному центру професійної перепідготовки   звільнених  у  запас  військовослужбовців   (Заєць В.І.) в термін до 05 числа кожного місяця забезпечити взаємоінформування щодо фактів скоєння учнями і студентами злочинів та правопорушень для прийняття відповідних заходів педагогічного впливу.

   4. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Потерайло І.М.), службі у справах дітей райдержадміністрації (Лучинська Я.О.),  в термін до 01.10.2013 року ініціювати розгляд на засіданнях виконавчих комітетів Хорольської міської та сільських рад питання ,,Про організацію правової освіти і виховання в навчальних закладах району".

    5.  Рекомендувати Хорольському РВ УМВС України в Полтавській області (Мартиш О.Ю.) активізувати профілактичну роботу шляхом зустрічей з учнівськими колективами навчальних закладів району з дільничними інспекторами міліції та провести відповідні заходи в загальноосвітніх навчальних закладах району в термін до 01.10.2013 року..

     6. Рекомендувати Хорольському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (Бровко Н.О.). постійно забезпечувати соціальний супровід та постійний контроль питань навчання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та  осіб з їх числа, які навчаються у Хорольському агропромколеджі та Хорольському міжрегіональному центрі з перепідготовки звільнених у запас військовослужбовців.

   7. Контроль за виконанням даного рішення Координаційної ради у справах  неповнолітніх при райдержадміністрації покласти на начальника служби у справах дітей райдержадміністрації  Лучинську Я.О.

Рішення з другого питання порядку денного: 

Про забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі, правопорядку та етичних норм стосовно дітей та дорослих в торгових закладах, комп'ютерних клубах, дискотеках та інших громадських місцях у Хорольському районі

1. Інформацію старшого уперуповноваженого групи кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області Могили Д.В.  ,,Про забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі, правопорядку та етичних норм стосовно дітей та дорослих в торгових закладах, комп'ютерних клубах, дискотеках та інших громадських місцях у Хорольському районі" взяти до відома.

2.  Рекомендувати Хорольському  РВ  УМВС   України   в   Полтавській  області  (Мартиш О.Ю.):

2.1. інформувати службу у справах дітей районної державної адміністрації про дітей, які були затримані, вчинили правопорушення та злочини щоквартально до першого числа місяця; 

2.2. проводити спільно із службою у справах дітей райдержадміністрації (Лучинська Я.О.) профілактичні заходи ,,Підліток", ,,Канікули", ,,Бездоглядний" щодо своєчасного виявлення бездоглядних та безпритульних дітей, фактів продажу дітям алкогольних та тютюнових виробів, вирішувати питання про притягнення до відповідальності осіб, які залучають дітей до жебракування, бродяжництва, пияцтва та злочинної діяльності протягом липня-серпня 2013 року;

2.3. протягом липня-серпня 2013 року проводити щотижневі профілактичні заходи у місцях масового перебування дітей (в тому числі біля відкритих водойм) під час літніх канікул;

2.4. щоквартально доводити до населення інформацію про дільничних інспекторів міліції з метою активізації профілактичної роботи з дітьми та їх батьками.

    3. Заслухати до 01.09.2013 року на засіданні Координаційної ради у справах дітей при райдержадміністрації Петрівського, Клепачівського, Хильківського, Мусіївського, Шишацького сільських та Хорольського міського голів по питанню профілактики правопорушень серед дітей на відповідній території.

4.  Контроль за виконанням даного рішення Координаційної ради у справах  неповнолітніх при райдержадміністрації покласти на начальника служби у справах дітей райдержадміністрації  Лучинську Я.О.

 Рішення з третього питання порядку денного: 

Про додержання законодавства про працю та працевлаштування неповнолітніх

1. Інформацію начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації Лучинської Я.О.  ,,Про додержання законодавства про працю та працевлаштування неповнолітніх" взяти до відома.

2. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Потерайло І.М.) та рекомендувати Хорольському агропромколеджу Полтавської державної аграрної академії (Гузик Р.Т.), Хорольському міжрегіональному центру професійної  перепідготовки   звільнених  у  запас  військовослужбовців   (Заєць В.І.) в термін до 15 липня, до 15 січня щороку інформувати службу у справах дітей районної державної адміністрації про дітей, які закінчили навчання та потребують працевлаштування;

3. Службі у справах дітей райдержадміністрації (Лучинська Я.О.) спільно з територіальною державною інспекцією з питань праці у Полтавській області щороку проводити перевірки умов праці працівників молодших 18-ти років в термін до 15 липня, до 15 січня.

4.Рекомендувати районному  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та  молоді  (Бровко Н.О.) рекомендувати постійно проводити заходи з дітьми, які перебувають на обліку кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ УМВС, служби у справах дітей райдержадміністрації та під соціальним супроводом районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, щодо надання допомоги їх у працевлаштуванні.

5. Рекомендувати Хорольському районному центру зайнятості (Тютюнник Л.В.):

5.1. постійно проводити соціальний супровід особистими консультантами неповнолітніх осіб у період підбору роботи, професійного навчання, працевлаштування, в тому числі шляхом виплати компенсацій єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, при проведенні постійно діючих ярмарок вакансій, міні-ярмарок з роботодавцями, профорієнтаційних заходів;

5.2. постійно інформувати територіальний орган Державної інспекції України з питань праці та службу у справах дітей райдержадміністрації про працевлаштування на підприємства, установи, організації неповнолітніх та реєстрацію трудових договорів між роботодавцем та неповнолітнім найманим працівником, у тому числі про участь в оплачуваних громадських роботах таких осіб (з 01.01.2013 року – про участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру), з метою контролю за дотриманням роботодавцями законодавства про працю неповнолітніх.

6. Відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації (Потерайло І.М.):

6.1. до 20.09.2013 року проаналізувати стан навчання/працевлаштування випускників 9 класів загальноосвітніх навчальних закладів району 2013 року:

6.2. щоквартально до першого числа місяця спільно з Хорольським районним центром зайнятості (Тютюнник Л.В.) проводити профорієнтаційну роботу з учнями загальноосвітніх навчальних закладів району.

7. Контроль за виконанням даного рішення Координаційної ради у справах  неповнолітніх при райдержадміністрації покласти на начальника служби у справах дітей райдержадміністрації  Лучинську Я.О.

 

Переглядів: 879 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz