Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 28.04.2024, 17:11

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2013 » Липень » 26 » Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний
16:00
Про обмеження перебування дітей у закладах дозвілля, громадського харчування, на вулицях та інших громадських місцях у вечірній та нічний

Молодь як соціально-демографічна група характеризується не лише віковими ознаками, але й специфікою соціального становлення, особливим місцем у структурі суспільства. Проте проблеми, пов’язані з бездуховністю, насильством, відсутністю змістовного дозвілля, що загострилися в останні роки, справили негативний вплив на підростаюче покоління.

З метою посилення відповідальності за втягування дітей та молоді до вживання наркотичних засобів, прекурсорів, отруйних, сильнодіючих речовин, алкоголю, тютюнопаління, профілактики наркоманії, алкоголізму та тютюнопаління у молодіжному середовищі та формування здорового способу життя службою у справах дітей спільно з кримінальною міліцією у справах дітей Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області  відвідано 12 торгових точок в м. Хорол, с. Вишняки, с. Покровська Багачка, с. Мусіївка, які реалізують алкогольні напої та тютюнові вироби, проведено бесіди з продавцями торгівельних закладів, що реалізують алкогольні та тютюнові вироби у місті Хорол (кафе-бари ,,Медуза’’, ,,Піраміда’’, ,,Мікшер’’, ,,1+1’’) щодо недопущення продажу алкогольних та тютюнових виробів дітям.

З метою виявлення бездоглядних дітей та неповнолітніх жебраків, запобігання проявам злочинності серед підлітків в районі службою у справах дітей  спільно з групою  кримінальної міліції у справах дітей в цьому році проведено 9 рейдів „Бездоглядний”, „Підліток”, ,,Канікули’’, в ході яких органами внутрішніх справ було складено  адміністративних протоколів:

20 - за ст.178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) з них 7 відносно дітей;

5 - за ст. 156 КупАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Так, лише протягом липня 2013 року було складено 3 адмінпротоколи за продаж слабоалкогольних виробів, 2 адмінпротоколи складені у лютому 2013 року та 1 протокол у квітні.

7 – за ст. 180 КупАП (доведення неповнолітнього до стану сп’яніння);

3 - за ст. 173 КупАП (дрібне хуліганство) – 1 з них відносно неповнолітнього.

У травні поточного року набрав чинності Закон України від 16 травня 2013 року № 243-VII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час", який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Даним законом доповнено кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 180-1: „Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування", а також Закон України „Про охорону дитинства" статтею 20-1: „Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування". 

Відповідно до ст.180-1 КУпАП відповідальність за перебування дітей у розважальних закладах та закладах громадського харчування у період з двадцять другої до шостої години без супроводу принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність, підлягають посадові особи підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, громадян - власників підприємств чи уповноважених ними осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності.

Відповідальність за вчинення такого правопорушення наступає у вигляді штрафу у розмірі від двадцяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 850 грн. В разі вчинення повторного правопорушення протягом року штраф складає від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 850 до 1700 грн.

Також, Закон України „Про охорону дитинства" доповнено статтею 20-1 наступного змісту: „Стаття 20-1. Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування.

Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

З метою контролю за дотриманням норм зазначеного закону, стабілізації криміногенної ситуації в підлітковому середовищі, попередження, профілактики правопорушень, злочинів, скоєних підлітками та стосовно них, попередження заподіяння шкоди здоров'ю дітей, а також їх фізичному, інтелектуальному, психічному, духовному та моральному розвитку службою у справах дітей Хорольської райдержадміністрації спільно з представниками кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області буде посилено проведення рейдів-перевірок місць відпочинку молоді, торгівельних закладів, спрямованих на виявлення порушень торгівлі алкогольних та тютюнових виробів, перебування дітей у громадських місцях після 22.00 години, профілактику правопорушень та алкоголізму серед дітей.

Переглядів: 3554 | Додав: Яна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz