Головна | Реєстрація | Вхід | RSSВівторок, 23.04.2024, 17:27

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » Архів матеріалів
Службою у справах дітей Хорольської райдержадміністрації складено персоніфікований облік нерухомого майна дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На первинному обліку служби у справах дітей Хорольської районної державної адміністрації станом на 10.02.2011 року перебуває 96 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З даної кількості дітей мають житло на праві власності/користування – 36 (7 – на праві власності, 29 – на праві користування). З 53 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що перебувають під опікою/піклуванням 30 дітей мають житло (7 – на праві власності, 23 – на праві користування), з 25 дітей, які перебувають в закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 5 мають житло на праві користування та 1 дитина, яка перебуває в сім’ї родичів/знайомих, має право користування житлом. Станом на 10.02.2011 року на обліку служби у справах дітей Хорольської районної державної адміністр ... Читати далі »
Переглядів: 1999 | Додав: Яна | Дата: 15.02.2011 | Коментарі (0)

Батьків не обирають. На жаль, деякі з них частково або зовсім не приділяють уваги своїм неповнолітнім дітям, тим самим порушують подальше становлення та розвиток дитини у нашому суспільстві. Крім того, такі батьки порушують норми чинного законодавства, а саме - статтю 150 Сімейного Кодексу України, де висвітлені обов’язки батьків щодо виховання та розвитку дитини:
 1. Батьки зобов’язані виховувати дитину в дусі поваги до прав та свобод інших людей, любові до своєї сім’ї, свого народу, своєї Батьківщини.
 2. Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток.
 3. Батьки зобов’язані забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти, готувати її до самостійного життя.
 4. Батьки зобов’язані поважати дитину.
 5. Передача дитини на виховання іншим особам не звільняє ... Читати далі »
Переглядів: 1099 | Додав: Яна | Дата: 16.01.2011 | Коментарі (0)

На виконання законів України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», Про Загальнодержавну програму ,,Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини’’ на період до 2016 року, відповідно плану роботи служби у справах дітей райдержадміністрації на січень 2011 року в ніч з 05 січня на 06 січня 2011 року, службою у справах дітей райдержадміністрації, із залученням кримінальної міліції у справах дітей Хорольського РВ, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу освіти РДА, відділу культури РДА, Хорольського районного управління юстиції та засобів масової інформації, проведений спільний загальноміський цілеспрямований рейд ,,Підліток’’.
Мета рейду:
- вивчення організації змістовного дозвілля молоді у місцях їх масового збору у пізній вечірній та нічний час;
- перевірка роботи кафе, барів, нічних клубів, ігрових залів та комп’ютерних клубів, інших ро ... Читати далі »

Переглядів: 1051 | Додав: Яна | Дата: 06.01.2011 | Коментарі (0)

На виконання п.35 обласної програми подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2006-2010 роки, службою у справах дітей облдержадміністрації було організовано та проведено обласне дитяче свято до Дня Святого Миколая. Захід відбувся 17 грудня 2010 року у приміщенні обласного театру ляльок (м. Полтава, вул. Пушкіна,32). Діти-сиріти, та діти позбавлені батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів (піклувальників), прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, та проживають на території Хорольського району прийняли участь у проведенні свята. Першим дітей привітав заступник голови обласної державної адміністрації Пархоменко В.О. Одним з головних атрибутів свята у залі, звісно ж, була новорічна красуня-ялинка, яка сяяла вогнями й прикрасами. Гучними дружними оплесками вітали малюки героїв новорічної лялькової вистави ,,Попелюшка’’, потім всі бажа ... Читати далі »
Переглядів: 745 | Додав: Яна | Дата: 22.12.2010 | Коментарі (0)

Комісія з питань захисту прав дитини є консультативно-дорадчим органом, що утворюється головою районної державної адміністрації. Комісія у своїй діяльності керується Конституцією України, Сімейним і Цивільним кодексами України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про охорону дитинства" , "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування" ,"Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей", "Про освіту", "Про соціальні послуги", Конвенцією ООН про права дитини, aктами Президента України та Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами, а також положенням про неї. 16.12.2010 року відбулося чергове 12 засідання комісії з питань захисту прав дитини Хорольської районної державної адміністрації, яке вела заступник голови райдержадміністрації Ко ... Читати далі »
Переглядів: 758 | Додав: Яна | Дата: 21.12.2010 | Коментарі (0)

30.11.2010 року начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Труніліна І.М. виступила з доповіддю на тему ,,Про координацію роботи органів місцевого самоврядування, РВ УМВС, відділу освіти по попередженню правопорушень і злочинності серед учнів загальноосвітніх шкіл району’’ на Міжвідомчій комісії по Координації дій органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, правоохоронних та контролюючих органів з питань профілактики злочинності, дотримання законності, прав і свобод громадян на 2010 рік.
З метою виявлення бездоглядних дітей та вирішення їх подальшої долі, станом на 24.11.2010 на території міста Хорол та в Хорольському районі службою у справах дітей районної державної адміністрації спільно з працівниками ГКМСД Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області, спеціалістами РЦСССДМ, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації проведено 11 рейдів. Протягом 2010 року проведено 11 засідань коміс ... Читати далі »
Переглядів: 659 | Додав: Яна | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

З нагоди 21-ї річниці прийняття Генеральною Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини в Хорольському районі проведено ряд заходів. З метою об’єднання зусиль державних, громадських організацій, що працюють над вирішенням проблем дітей, у районі проведено День спільних дій в інтересах дітей. Службою у справах дітей спільно з відділом у справах сім’ї, молоді та спорту, районним управлінням юстиції організовано проведення семінару-навчання для секретарів міської та сільських рад з питань діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини, щодо роботи з багатодітними сім’ями. Проведено правоосвітні заходи у навчальних закладах щодо роз’яснення основоположних прав відповідно до Конвенції ООН про права дитини. Відзначилися педагогічні та учнівські колективи Хорольської гімназії, міських шкіл, Новоаврамівської гімназії, Андріївської, Штомпелівської, Мусіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де проведено цікаві заходи із використанням нетрадиційних з ... Читати далі »

Переглядів: 1969 | Додав: Яна | Дата: 08.12.2010 | Коментарі (0)

З метою підвищення рівня правової освіти та якісної взаємодії з органами місцевого самоврядування 30 листопада 2010 року службою у справах дітей Хорольської районної державної адміністрації спільно з Хорольським районним управлінням юстиції проведено семінар-нараду для секретарів міської та сільських рад. Про ,,Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із захистом прав дитини’’ доповіла начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації Труніліна І.М. Секретарям виконавчих комітетів були роз’яснені норми чинного законодавства в питаннях захисту прав дітей, обговорено питання виявлення дітей, які залишилися без батьківського піклування, влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та виявлення дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Виступ начальника відділу у справах сім’ї, молоді та спорту районної дер ... Читати далі »
Переглядів: 667 | Додав: Яна | Дата: 30.11.2010 | Коментарі (0)

     Забезпечення прав дитини – це є гарантія побудови демократичного і відкритого суспільства, суспільства, яке дасть можливість розвитку кожній дитині, підтримку кожної сім’ї, яке дасть путівку і умови розвитку для будь-якої молодої людини, де будь-яка людина похилого віку буде захищена і підтримана державою. На державі лежить обов’язок захистити дитину від образи та зловживань. Жодна дитина не може бути об’єктом свавільного або незаконного посягання на її честь і гідність.
    Організаторами районного конкурсу малюнків ,,Подорож у країну дитячих прав’’ є відділ у справах сім’ї, молоді та спорту та служба у справах дітей районної Хорольської державної адміністрації . Метою конкурсу є здійснення інформаційно-просвітницької роботи щодо перетворення принципів та ідей Конвенції ООН про права дитини у реалії повсякденного життя; привернення уваги громадськості до захисту прав та інтересів дітей; сп ... Читати далі »
Переглядів: 982 | Додав: Яна | Дата: 25.11.2010 | Коментарі (0)

Інформаційна хвилинка
     Передусім, Конвенція — це угода.
     Текст Конвенції про права дитини готувався, обговорювався та узгоджувався більше десяти років. Конвенція ООН про права дитини - це угода між країнами. В ній записа­но, як уряд кожної країни має дбати про дітей. Конвенція була прийнята та відкрита для підписання та приєднання резолюцією 44/25 Генеральної Асамблеї ООН від 20 листопада 1989 року. Цей особливий документ було ратифіковано 191 країною світу.
      Конвенція ООН про права дитини набула чинн ... Читати далі »
Переглядів: 2544 | Додав: Яна | Дата: 19.11.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz