Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 10.05.2024, 05:16

Служба у справах дітей

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Червень » 1 » 1 червня - Міжнародний День захисту дітей
18:23
1 червня - Міжнародний День захисту дітей

     Щороку 1 червня ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.

     Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги. Адже діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Саме тому святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, забезпечити їй належний рівень виховання і дотримання прав дитинства.

      Але не всім дітям поталанило мати щасливе і безтурботне дитинство.

      Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування – особлива категорія дітей, які потребують уваги з боку держави. Дотримання права кожної дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, на виховання в сімейному оточенні є одним із пріоритетних завдань державної політики.

       На сьогоднішній день в Хорольському районі перебуває на обліку 91 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Протягом 2011 року поставлено на первинний облік 2 дітей, позбавлених батьківського піклування, знято з обліку – 8, з них 6 дітей - у зв’язку із досягненням повноліття та 2 – в зв’язку з усиновленням.

       При влаштуванні дітей, які посиротіли, перевага надається сімейним формам виховання (усиновлення, опіка, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу). Так,  із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей Хорольської райдержадміністрації, 63 дітей (70%) - охоплені формами сімейного виховання, в державних закладах перебуває  28 дітей (30%).

         В районі створені та успішно працюють 6 прийомних  сімей, які виховують 11 прийомних дітей. Продовжує функціонування дитячий будинок сімейного типу, де виховується 6  дітей,   53 дітей проживають у сім’ях опікунів та піклувальників.

        Одним з найпроблемніших питань на сьогодні є різкий ріст злочинності серед неповнолітніх. Якщо протягом 2010 року на території обслуговування Хорольського РВ ГУМВС України в Полтавській області неповнолітніми та за їх участю було скоєно 6 злочинів, то в цьому році за 5 місяців неповнолітніми скоєно вже 14 злочинів. Злочини скоєні учнями Хорольської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ст., Петракіївського НВК,  П-Багачанської ЗОШ, Хорольського міжрегіонального центру, Хорольського агропромислового коледжу.

        Районною державною адміністрацією вжито системних заходів, спрямованих на попередження негативних явищ серед неповнолітніх, їх соціальний та правовий захист у 2011 році. Зокрема, прийнято розпорядження голови районної державної адміністрації від 29.03.2011 №75 ,,Про заходи щодо забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі, правопорядку та етичних норм стосовно дітей та дорослих в торгових закладах, комп’ютерних клубах, дискотеках, інших розважальних закладах та громадських місцях в  Хорольському районі у 2011 році", яким затверджено районний план заходів із забезпечення контролю за дотриманням правил торгівлі, правопорядку та етичних норм стосовно дітей та дорослих в торгових закладах, компютерних клубах, дискотеках та інших громадських місцях у Хорольському  районі  у 2011 році та посадовий склад робочої групи із забезпечення контролю за дотриманням правил. 

        Службою у справах дітей райдержадміністрації організаційно забезпечено проведення щомісячних  профілактичних рейдів «Діти вулиці», «Бездоглядний», «Підліток». В 2011 році проведено 6 таких рейдів у вечірній час – перевірено місця відпочинку молоді, кафе, бари, дискотеки на території м. Хорол. Кримінальною міліцією у справах дітей Хорольського РВ УМВС України в Полтавській області складено 1 адмінпротокол за продаж алкогольних виробів неповнолітнім та 7 адмінпротоколів за  розпиття неповнолітніми спиртного та появу в нетверезому стані в громадських місцях.

        Систематично поновлюється інформація про дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та проживають у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків. За звітний період на облік служби у справах дітей поставлено 2 сім’ї, в яких виховується 3 дітей. Заходами служби у справах дітей проведено 27 перевірок умов проживання та виховання дітей, профілактичні, попереджувальні бесіди з батьками про добросовісне виконання ними батьківських обов’язків.  В результаті вжитих заходів, службою у справах дітей 2 малолітніх дітей з 1 сім’ї було тимчасово влаштовано до обласного притулку для дітей (в квітні порушено клопотання перед прокуратурою Хорольського району про позбавлення батьківських прав матері).  Підготовлені матеріали на відібрання без позбавлення батьківських прав 4 батьків по відношенню до 6 дітей, готуються матеріали на позбавлення батьківських прав ще 2 матерів. 2 батьків за невиконання батьківських обов’язків Хорольським районним судом позбавлено батьківських прав.  

      Шановні дорослі! Зігріймо теплом свого серця, увагою і ласкою тих юних співгромадян, життя яких не схоже на добру казку, допоможімо їм відчути радість спілкування.   Об’єднавши зусилля, ми зробимо все, аби захистити наших дітей, уберегти їх від гіркоти розчарувань і зневіри. Адже саме від нас, дорослих, залежить те, як складеться доля кожної маленької людини, а відтак і нового покоління українців.

       Служба у справах дітей районної державної адміністрації бажає вам, дорогі юні друзі, вашим батькам, бабусям і дідусям, міцного здоров’я, щастя, добра і сімейного затишку. Нехай здійсняться всі ваші мрії і задуми! 

 

Переглядів: 1016 | Додав: Яна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz